Festival Setkání národů v H. Králové nabídne kulturu více než 25 zemí

Hradec Králové – Kulturu a umění více než 25 zemí ze čtyř kontinentů představí jedenáctý ročník festivalu Setkání národů, který se koná v úterý 12. listopadu od 09:00 do 20:00 v královéhradeckém Adalbertinu. Nebudou chybět etnické workshopy, ochutnávky národních jídel, ukázky národních oděvů a výrobků, koncert a výstavy. ČTK o tom dnes informovala Jana Karasová z Diecézní charity Hradec Králové. Od 09:00 do 14:30 bude program určen pro školy a od 15:00 do 20:00 pro veřejnost.

Etnické workshopy a ochutnávky národních jídel budou pro veřejnost od 15:00 do 17:30 ve velkém sále i v předsálí Adalbertina. Vyvrcholením festivalu bude od 18:00 do 20:00 koncert, na kterém zazní africká, indiánská a další etnická hudba.

SOUVISEJÍCÍLiberec získá cenný svitek Tóry z prestižní sbírky ve Velké Británii

Vystoupí například Roben Mlauzi ze Zimbabwe, uskupení Divoké bubny nebo Alvina Aghajanjaová z Arménie. V tradičních maskách zatančí členové souboru Kintari z Indonésie a česká umělkyně Khattya zase například předvede arabské břišní tance. Setkání národů v Hradci Králové doprovodí také několik výstav, například obrázků ukrajinských dětí na téma Ptáci míru nebo výstava fotografií zachycující Indii.

Vstup je zdarma. Podrobný program najdou lidé na webu pořadatelů. Festival pořádá Integrační centrum pro cizince Diecézní charity Hradec Králové ve spolupráci se Statutárním městem Hradec Králové, Královéhradeckým krajem, Filozofickou fakultou Univerzity Hradec Králové, Ministerstvem vnitra ČR, pobytovým střediskem pro cizince v Kostelci nad Orlicí a regionálním východočeských ukrajinským spolkem.

Líbí se vám tento článek? Podpořte fungování novin

Abychom mohli vytvářet obsah, který čtete zdarma, spoléháme na dary od našich štědrých čtenářů, jako jste Vy.

Pomozte nám pokračovat v této misi a podílejte se na ní spolu s námi. 

Autor: ČTK Datum: 23. října 2024 Foto: Wikimedia Commons

Tags:

Zanechej svou odpověď

Tvoje e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Děkujeme za váš komentář