Denní zamyšlení středa 16. října

Lepší je jídlo ze zeleniny a k tomu láska, než z vykrmeného býka a s tím nenávist.
Př 15,17

Uviděl i jednu nuznou vdovu, jak tam hodila dvě drobné mince, a řekl: „Vpravdě vám pravím, že tato chudá vdova dala víc než všichni ostatní. Neboť ti všichni dali dary ze svého nadbytku, ona však ze svého nedostatku: dala všechno, z čeho měla být živa.“
L 21,2–4

Taky jste už slyšeli o evangeliu prosperity? Prý se Boží požehnání projevuje prostřednictvím materiálního blahobytu. Prý má pravá víra tučné konto. Prý jsou skromnost a pokora překonané koncepty. No nevím, v mé Bibli jsem nic takového nečetla. Spíš tam nacházím slova o tom, že je třeba být bohatý v Bohu, ukládat si poklady v nebi a že Bůh se nedívá na konto v bance, ale do srdce. Dokáže ocenit drobné mince vdovy více než dary bohatých. Všímá si nejen bohatých a úspěšných, ale jeho pozornosti neujde ani nuzná žena, k tomu osamělá a bez peněz. A navíc nepochválí bohaté, ale právě tu vdovu.
Pane Ježíši, nauč mě být spokojená s tím, co mám. Nauč mě nezávidět jiným jejich bohatství, talent, úspěch. Chci být štědrá a ochotná taková, jaká jsem. Vím, že ty vidíš každého a zajímá tě naše srdce víc než naše peněženka.

Ef 5,25–32 * Júd 14,11–15,3 (14,7–15,5)

Úvahy nad Hesly Jednoty bratrské, Denní čtení

Zanechej svou odpověď

Tvoje e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Děkujeme za váš komentář