MorningStar Ministries Ricka Joynera čelí vážným obviněním 

Žaloba podaná na MorningStar Ministries začátkem srpna obviňuje zakladatele Ricka Joynera, několik vrcholných představitelů organizace a několik dalších zaměstnanců z hrubé nedbalosti, protože se údajně podíleli na krytí četných případů sexuálního zneužívání.

V kopii 40stránkové žaloby, kterou sdílí The Roys Report, jsou jako žalovaní uvedeni Joyner, církev MorningtStar Fellowship Church, Joynerův zástupce David Yarns, bývalý dobrovolník Erickson Douglas Lee a další zaměstnanci. 

S0UVISEJÍCÍDesítky studentů byly pokřtěny během probuzeneckého shromáždění na univerzitě v Ohiu 

Rick Joyner na žalobu reagoval v prohlášení, které tento týden sdílel na sociální síti X poté, co vedoucí MorningStar Ministries Chris Reed v pondělí náhle rezignoval, mimo jiné s odkazem na sexuální zneužívání nezletilých. Joyner trval na tom, že církev při řešení situace nic nezanedbala, a uvedl, že v žalobě se tvrdí mnoho „nehorázných věcí“, které „nejsou pravdivé“. 

Portál The Christian Post píše, že Reed své rozhodnutí odstoupit zpočátku prezentoval jako akt na podporu obětí, později však odhalil, že i on sám ve službě obtěžoval mladší ženu.

V rozhovoru pro The Roys Report uvedl, že v roce 2021, kdy byl vedoucím pastorem církve MorningStar Fellowship, ženu sexuálně pronásledoval, líbal ji a posílal jí „hrozné“ sexuální zprávy. Církev prý záležitost vyřešila v tichosti a on byl zhruba před rokem povýšen na vedoucího MorningStar Ministries.

Joyner ve svém prohlášení z tohoto týdne prozradil, že žalobu na církev podala rodina jednoho ze čtyř dospívajících chlapců, která tvrdí, že byl bývalým dobrovolníkem sexuálně zneužíván. Uvedl, že MorningStar Ministries se brání u soudu, protože „jsme přesvědčeni, že můžeme prokázat naši nevinu“.

Líbí se vám tento článek? Podpořte fungování novin

Abychom mohli vytvářet obsah, který čtete zdarma, spoléháme na dary od našich štědrých čtenářů, jako jste Vy.

Pomozte nám pokračovat v této misi a podílejte se na ní spolu s námi. 

-red- Datum: 4. září 2024 Foto: MorningStar Ministries – Rick Joyner

Tags: ,

Zanechej svou odpověď

Tvoje e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Děkujeme za váš komentář