Pastor předstíral, že je bezdomovec, aby zjistil, co budou dělat členové

Phoenix – MacDonald, jehož rozhlasové a televizní pořady sledují miliony lidí po celém světě, zveřejnil videozáznam experimentu na své Facebookové stránce. Jak Kristus vyzývá své následovníky, aby pomohli „nejmenším z nich“ ve společnosti, MacDonald chtěl vyzkoušet shromáždění, aby zjistil, jak dobře žijí biblické příkazy nejen milovat Boha, ale také milovat svého bližního jako sebe samého.

Ve videu se pastor v převlečení s falešnými vousy a dlouhými šedými falešnými vlasy a nákupním vozíkem postaví přímo před budovu sboru. Členové kráčející do kostela si nemohli nevšimnout sedícího bezdomovce. „Čím je nám člověk bližší, tím méně bojujeme s nabídkou ho milovat,“ říká MacDonald ve videu. Video pak ukazuje vousatého bezdomovce MacDonalda kráčejícího budovou sboru se svým nákupním vozíkem. Pak si sundá falešné vousy a oblečení, aby odhalil svou pravou identitu.

„Vzal jsem si teď pár týdnů na zkoušku a trávil jsem nějaký čas u naší budovy. Chtěl jsem vidět, jak si počínáme, když je těžké milovat,“ řekl MacDonald kongregaci. „Víš, že tvůj Otec v nebi dává stejnou milost tomu, koho je těžké milovat? Nemá své oblíbence, dává svou milost všem. Slovem oblíbenec myslím ty, které často máme rádi, když je to pro nás prospěšné.“

MacDonald využil videozáznam experimentu, aby během svého kázání v neděli podotkl, že „je těžké milovat, když jsou pro nás lidé neznámí. Jak se dařilo našemu sboru ve videu?“ zeptal se. „Teď vám to řeknu – úžasně.“

MacDonald vysvětlil, že byl dotčen velkodušností a láskou, kterou mu projevili členové, kteří mu buď přinesli jídlo, nebo si udělali čas se s ním modlit. Ačkoli první scény videoklipů ukázaly, jak členové procházejí kolem MacDonalda, poslední minuty videa ukazují početné návštěvníky, kteří mu nabídli modlitbu, jídlo, nápoj nebo peníze. Jiní dokonce pozvali bezdomovce do církve, aby se k nim připojil v uctívání.

-mn-  Zdroj: Christian Today  Foto: Facebook

 

Tento článek by nevznikl bez Vaší podpory.
Pokračovat ve čtení Přidejte se k podporovatelům

 

 

 

 

Zanechej svou odpověď

Tvoje e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Děkujeme za váš komentář