Archeolog pomocí Bible našel skutočné místo Ježišova ukřižování

 

Archeolog pomocí Bible lokalizoval místo, kde byl Ježíš Kristus skutečně ukřižován. Našel odlišné místo, než to, které se za ukřižování Ježíše považuje dosud.

Robert Cornuke, známý biblický odborník a autor mnoha knih spojujících Bibli a archeologii nabyl přesvědčení, že Ježíš byl ukřižován a zemřel na místě nyní známém jako Chrám Božího hrobu a Gordon Kalvárie v Jeruzalémě v Izraeli.

Po několika výzkumech Cornuke přišel ke zjištění, že Ježíše Krista neukrižovali na dosud známých místech. Zabýval se myšlenkou, že Ježíš zemřel na kříži na Palestinou okupovaných místech ve vesnici Silwan, což je asi 600 stop na východ od Jeruzalému.

Bonnie Brown, filantrop, který pomohl Cornukeho výzkumu vysvětlil, že archeolog se jen snaží opravit „zeměpisnou chybu“ vzhledem k místu ukřižování prostřednictvím svého výzkumu.

„Pomocí Bible, jako mapy a starých fotografií z roku 1800 Robert Cornuke jen dává dohromady kousky starodávného puzzle. Při svém výzkumu využívá, jako bývalý policista, investigativní dovednosti „, řekl Brown pro Assist News.

Cornuke dokumentoval své hledání a zdokumentoval ho v knize Golgota: „Hledání skutečného místa Kristova ukřižování“.

Ron Matsen, důstojník Koinonia House, který publikoval Cornukeho knihu o ní řekl, „tradice minulosti, které by mohly zakrýt cestu pravdě otevírají dveře k zcela novým způsobem, jak najít biblicky správné místo ukřižování“.

„Pomocí kompasu konkrétních důkazů, Bob nastavil kurz k objevu, který nadchne průzkumníky Bible, kteří pátrají po pravdě. Nedovolte, aby tradice stáli v cestě pravdě „, řekl Matsen.

Zdroj: The Christian Today

Foto: Pixabay.com

Tags: ,,

Zanechej svou odpověď

Tvoje e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Děkujeme za váš komentář